søndag 28. februar 2010

Hoggerne

Handler om en original type i en liten by i Finland under vinterkrigen. Han er sterk, både fysisk og mentalt, og han gjør ikke forskjell på finner og russere. Han passer på de som trenger det og det å hjelpe andre til å overleve hjelper ham selv til å finne den styrken han trenger for å overleve selv. En rolig og litt trist bok, men også fin og tankevekkende.

lørdag 20. februar 2010

Det snør...

...igjen...
Hver eneste gang man kjenner at temperaturen beveger seg opp mot null, blir man optimist.
Nå begynner slutten på vinteren!
Men nei, da.
I går våknet jeg til gjensnødd gate og parkeringsplass. Optimist som jeg er satte jeg avgårde med den lille skranglete loppa, med det resultatet at jeg ble sittende bom fast etter ca. 2 meter.
Ok, ikke gi opp så lett, tenkte jeg. Men dum er jeg heller ikke, den kunne jeg ikke få løs uten hjelp.
Så da fikk jeg heller ta den andre bilen, den med perforert eksosanlegg og en bensintørste som kan skremme fan på flatmark.
Etter ca. 3 meter satt den bom fast.
Jau da!
Ikke noe jobb på meg den dagen, for å nå den bussen må jeg først kjøre en drøy mil.
Utpå dagen ble det endelig brøytet, og ved hjelp av en vennlig nabosjel fikk jeg først løs den ene bilen, og brukte den til å dra løs den andre.
Hvilken lettelse!
Helt til jeg våkner på lørdag morgen og ser at det har snødd like mye igjen...
Nå er det ikke aktuelt å røre noen av bilene før det blir brøytet - noe det forhåpentligvis blir gjort i helgen - og når/om jeg får en løs, skal den bli parkert nede ved butikken slik at jeg kommer meg på jobben på mandag!

Panserhjerte

Åå, dæven.
Jeg anser meg for å være relativt blasert, så mye som jeg leser. Det er lite som går innpå meg uansett hvor ille det er, innbiller jeg meg.
Så feil kan man ta...
Jeg grøsser, utbryter: "Ævvææ!" og noen ganger ler jeg høyt... Eventuelle tilskuere til en så asosial aktivitet som det lesing er, har sikkert sine egne meninger om mine mentale evner i blant. Fint at jeg ikke leser så mye offentlig.
Denne er SÅ vanvittig spennende, og bare MÅ leses! Harrykødden på sitt beste!

lørdag 13. februar 2010

Bye-bye Soldier

Så dro han igjen da, go'gutten min. Moro når han kommer og leit når han drar, men litt deilig også å være bare seg selv og ikke bare mamma når han er vekk. Selv om jeg savner ham veldig mye så klart.

Schtilig kær, skikkelig kjekking!

Det er godt at permene kommer hyppig og varer en stund, så har vi i hvert fall litt tid sammen.

Ulv i Tistedal


Dette må jeg si var litt skremmende. Et par ulver midt på blanke formiddagen, så nært at naboen tok bilde av dem fra verandaen. Jeg passer i hvert fall godt på jenta mi om dagen, ikke tale om at hun får lov til å springe rundt alene uten at jeg har god kontroll på henne. Kontroll har jeg vel alltid hatt, men har ikke brydd meg særlig om at hun har løpt litt rundt i skogen når vi er ute på tur - det er det definitivt stopp for nå!
















Bekymrer meg forresten litt for beverne nå som det er så veldig kaldt. Jeg vet om to hytter, og begge er dekt av snø - det er jo greit nok, men nå har vannet fryst helt til så langt ihvertfall jeg kan se (håper jeg har misset noe). Det må være vanskelig for dem å komme seg opp på land og få seg noe å spise nå.

Skjønnheten ute nå er nesten til å få hakeslepp av, særlig tidlig på dagen. Bjørka har lodne hvite kvister med bling i sola, helt utrolig! Det er da man ønsker at man var fotograf og kunne fange det på ordentlig.
















Jeg vet at jeg skrev om det forrige uke også, men siden det bare er i helgene jeg ser dagslyset hjemme så blir det liksom bare sånn.

søndag 7. februar 2010

Vinterlandskap


Uff, nå begynner kuldegradene å snike seg på igjen, etter noen dager med deilig varme (dvs over -5 - nå er vi ikke så godt vant lenger at det gjør noe)
Men pent er det, disse bildene tok jeg i formiddag når jeg gikk en tur med jenta mi.
***
Det ser ikke ut som kulden bryr beveren så mye, etter å ha holdt på et par netter fikk den endelig ned dette stakkars treet.


Jeg bare angret på at jeg ikke hadde med meg kamera ut, men måtte nøye meg med mobilen. Det fungerer jo bra til å være mobilkamera, men de vakre detaljene får jeg ikke med meg.
***
Og nå håper vi selvfølgelig på en like varm sommer som vinteren har vært kald!




Det tapte symbol

Dette var ingen skuffelse!
Høyt tempo, en kjapp innføring i mer eller mindre esoteriske vitenskaper og ikke minst diverse gåter som må løses. Fant meg selv med papir og blyant mens jeg prøvde å desciffrere symbolene før det ble forklart i boka ;-)
Og selvfølgelig en ny vinkel å se barnelærdommen fra, han fornekter seg ikke der heller.
Ille spennende lesning!

onsdag 3. februar 2010

Buss#¤&"#%#mph!!!

Hva er det som gjør at busselskapene ikke synes de har noe ansvar for å levere den tjenesten som folk betaler for? At de hele tiden driver med ansvarsfraskrivelse og nekter å sette opp alternativ transport eller å refundere tapt arbeidsinntekt som følge av store forsinkelser?
Hvilke rettigheter har man egentlig som busspassasjer????

DET HADDE JEG LIKT Å VITE DET!!
*************************************************************
Og så lurer de på hvorfor ikke fler benytter seg av kollektivtrafikken? Vel, med tanke på prisene til NSB og påliteligheten til busselskapene tror jeg at jeg heller kjører den skranglete lille loppa tur-retur heretter. Miljøet får bare vente til jeg får en jobb litt nærmere eller har råd til å kjøpe ny bil.
Nå er jeg alvorlig lei!